Pohjois-Korean pakotteiden kiertämisestä epäilty latvialais­pankki hakeutui selvitystilaan – euroalueen pankki­viranomaiset kieltäytyivät pelastamasta

Pohjois-Korean vastaisten pakotteiden kiertämisestä epäilty latvialaispankki ABLV on hakeutunut vapaaehtoiseen selvitystilaan. Euroopan pankkiviranomaiset ilmoittivat jo viikonloppuna, ettei pankin pelastamiselle ole perusteita.

Pankki joutui maksuvaikeuksiin runsas viikko sitten, kun EKP sulki pankin pois euroalueen maksujärjestelmästä ja asiakkaat alkoivat nostaa talletuksiaan pankista. Pankista hävisi nopeassa tahdissa noin 600 miljoonaa euroa talletuksia.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö oli aiemmin kertonut harkitsevansa pakotteita pankkia kohtaan, koska pankki oli välittänyt asiakkaidensa Pohjois-Korean kanssa tekemiin liiketoimiin liittyviä maksuja.

pankit

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.