Nokia aloittaa Suomessa yt-neuvottelut, jopa yli 400 työpaikkaa voi vähentyä

Teknologiayhtiö Nokia kertoo aloittavansa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa verkkoliiketoiminnassa noin 350 työpaikan vähennykseen Suomessa.

Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian verkkoliiketoiminnan liiketoimintaryhmiä sekä tukitoimintoja, ja niiden arvioidaan kohdistuvan yhtiön kaikkiin Suomen toimipaikkoihin. Oulun tehdas ei kuulu tänään julkistettujen suunnitelmien piiriin.

Lisäksi Nokia Technologies -liiketoimintaryhmä aloittaa Suomessa yhteistoimintaneuvottelut, joiden arvioidaan johtavan noin 75 työpaikan vähennykseen.

– Suunnitellut muutostoimenpiteet ovat välttämättömiä Nokian pitkän aikavälin kilpailukyvyn turvaamiseksi. Markkinaolosuhteet viestintäpalvelujen tarjoajien keskuudessa olivat edellisvuonna haastavat ja kuten olemme jo aiemmin todenneet, markkinan odotetaan edelleen supistuvan kuluvana vuonna, sanoo Nokian Suomen maajohtaja Tommi Uitto tiedotteessa.

Nokia viittaa myös julkistaneensa Alcatel-Lucent-kaupan yhteydessä vuonna 2016 maailmanlaajuisen synergia- ja kustannussäästöohjelman, jonka puitteissa tavoitellaan 1,2 miljardin euron vuotuisten kokonaiskustannussäästöjen saavuttamista koko vuoden 2018 aikana.

Molemmat neuvottelut käynnistyvät ensi viikon torstaina.

Nokialla on Suomessa hieman alle 6 300 työntekijää, joista Espoossa ja Helsingissä noin 3 200, Tampereella noin 750 ja Oulussa noin 2 350. Enimmillään vuosituhannen vaihteessa työntekijöitä oli noin 25 000.

Nokia kertoi torstaina aamupäivällä myös selvittävänsä mahdollista digitaalisen terveydenhuollon liiketoimintansa myymistä.

15.2. klo 17.02 Poistettu STT:n virheellinen tieto, jonka mukaan yt-neuvottelut koskisivat vain digitaalisen terveydenhuollon liiketoimintayksikköä. __Ne koskevat koko Technologies-liiketoimintaryhmää.

Lue myös: Luottamusmies tuomitsee Nokian yt-neuvottelut

Aikaisempia uutisia Nokiasta

Nokian Rajeev Suri: “Jos jokin ei toimi, epäonnistu nopeasti”

Nokian tulos oli odotuksia parempi – Yhtiö ennustaa verkkoliiketoiminnan käännettä lähivuosille

Nokia vähentää noin 80 työpaikkaa Suomessa

Nokia

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.